Росен Желязков защо ГЕРБ би играл важна роля в бъдещо правителство.Адмирирам

...
Росен Желязков защо ГЕРБ би играл важна роля в бъдещо правителство.Адмирирам
Коментари Харесай

Желязков: Без ГЕРБ не може да се вземат решения за реформи

Росен Желязков за какво ГЕРБ би играл важна роля в бъдещо държавно управление.

Адмирирам напъните на дуета Росен Плевнелиев - Соломон Паси да търсят контакти и решения за вероятни диалози сред парламентарно показаните партии. Декларацията показва тяхното виждане, само че тя няма по какъв начин да влезе в Народно събрание. Важно е наличието – изпълнено е с готовност и позитивизъм за сформиране на нов кабинет. Това съобщи зам.-председателя на Народно събрание от ГЕРБ-СДС Росен Желязков в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Предстоят съвещания при президента. Вярвам, че към края на седмицата ще имаме изясненост и за формата и за посоката “, обясни той.

„ Не мисля, че има нещо друго в заявяваното от нас, ние имаме специфичен раздел, ориентиран към правосъдната промяна, само че е нужно болшинство. Ако ще вървим в посока за търсене на работещи решения във всички браншове – би трябвало да се приказва. Само с диалози може да се стигне до съответни политики “, акцентира Желязков, написа novini.bg.

„ Трябва да се намират решения освен до противопоставяне на корупцията, само че и нейната предварителна защита. Самият недостатък на това събитие би трябвало да се бори в нейните корени. Без ГЕРБ може да се сформира болшинство, само че без ГЕРБ не могат да се взимат тези значими решения, нужни за промени. Няма по какъв начин да се прави промяна без болшинство. Реформа принудително в никакъв случай не е съумяла “, посочи той.

„ Обществото чака от Народното събрание съответни решения. Проблемите с приходите и инфлацията от дълго време чукат на вратата ни. Друга тематика е войната в Украйна “, сподели зам.-председателят на Народно събрание.

Той увери, че няма сламени хора, най-много в лицето на ръководителя на Народното събрание.

„ Ние ще настояваме за смяна на Изборния кодекс, с цел да може гласоподавателят да има опция да реши по какъв начин да гласоподава – дали машинно или с бюлетина “, съобщи още той.

„ Ясно е, че в този парламент всяко гласоподаване ще бъде ad hoc. Това е огромното предизвикателство – по какъв начин да се усеща пулсът на публичното очакване. Това може и да е моделът на едно бъдещо ръководство “, предвижда желязков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР